Képzés, oktatás

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által biztosított tananyaggal és keretrendszerben a Debreceni Egyetem Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ Iparjogvédelmi és innovációmenedzsment témájú szabadon választható tárgyat hirdet a Debreceni Egyetem hallgatói részére.

A kurzus során a hallgatók megismerkedhetnek a különböző iparjogvédelmi oltalmi formákkal (szabadalom, használati minta, védjegy, formatervezési minta, földrajzi árujelző) és bepillantást nyerhetnek az innovációmenedzsment rendszerébe.

A tananyag első részében röviden ismertetjük az oltalomszerzés hasznát és jelentőségét. A hallgatók megtudhatják, hogy milyen lépések során szerezhetnek hazai, vagy nemzetközi oltalmat, hol és hogyan tudnak korábbi jogokra kutatni. Az első tananyagrész végén információkat találhatnak arról, hogy mi képezheti szerzői jogi védelem tárgyát, valamint hogy mi tartozik a szerzői művek szabad felhasználásának körébe. Megismerkedhetnek az egyes műtípusok (pl.: szoftverek, filmalkotások) sajátos felhasználási szabályaival.

Az első rész végén a hallgatók kutatási gyakorlaton vesznek részt.

A második tananyagrészben áttekinthetik az ötlettől a megvalósulásig terjedő innovációs folyamatot, valamint az innovációs stratégia különböző aspektusait. Bemutatásra kerül a hazai innovációs rendszer, valamint az innovációs projektek finanszírozhatósága, gazdasági elemzésének kérdései. Az innovációmenedzsment témakör végén az innovatív cégek és a projektvezetés mesterfogásairól található összefoglaló.

A kurzus e-learning jellegű.

Sikeres vizsga esetén a hallgatók részére 3 kreditpont kerül beszámításra.

Tárgykód: T_EM8889

Belépés a távoktatási rendszerbe >>

Figyelem! A felhasználói fiókokat a Neptunos jelentkezés alapján mi hozzuk létre!