Új pályázati konstrukciók és megnövelt keretösszegek a felfedező kutatások ösztönzéséért

A versenypályázatok felfedező kutatásokat ösztönző 2017-es konstrukciói hozzájárulnak ahhoz, hogy a már eredményes kutatói műhelyek új programokat kezdeményezhessenek, valamint a 2016-ban kidolgozott posztdoktori ösztöndíj-rendszer mellett a fiatal kutatók saját kutatócsoportot hozhassanak létre.


A tavalyi növekedés után újabb 1 milliárd forinttal, 8 milliárd forintra nőtt a kutatói kezdeményezésű témapályázatok kerete, ezt egészíti ki a kizárólag fiatal kutatók által pályázható hasonló konstrukció 1,5 milliárd forinttal, valamint a nemzetközi együttműködésen alapuló témapályázatokat ösztönző felhívás további 1 milliárddal. Megnyílt a posztdoktori kiválósági program is 1,5 milliárd forintos keretösszeggel.

 

A felfedező kutatásokat ösztönző felhívások:

 1. A kutatói kezdeményezésű témapályázatok (K_17)
  A felhívás célja a kutatói kreativitás és kiválóság megerősítése
  Beadási határidő: 2017. március 2. 17:00
 2. Fiatal kutatók által kezdeményezett témapályázatokat (FK_17)
  40 évnél fiatalabb szakemberek nyújthatják be pályázataikat. A felhívás célzottan támogatja a fiatal kutatókat önálló kutatócsoportok létrehozásában.
  Beadási határidő: 2017. február 28. 17:00
 3. Nemzetközi együttműködésen alapuló témapályázatok felhívása is (NN_17)
  Hazai kutatócsoportok és külföldi partnereik együttműködését ösztönzi, ezzel is erősítve a magyar tudomány nemzetközi beágyazottságát, külön kiemelt alprogramban támogatva a magyar-osztrák és a magyar-szlovén együttműködésben zajló alapkutatásokat.
  Beadási határidő: 2017. március 21. 17:00
 4. Posztdoktori felhívás (PD_17)
  A támogatott kutató bérjellegű kifizetésére és annak munkáltatói járulékára ad fedezetet
  Beadási határidő: 2017. február 27. 17:00


A felfedező kutatásokat ösztönző felhívásokkal kapcsolatos további információk elérhetőek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján.Forrás: nkfih.gov.hu