Új pályázati konstrukció a magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért

A felhívás célja a kiváló eredményeikkel nemzetközi hatást kiváltó hazai kutatócsoportok ösztönzése, hogy szakterületük fejlődésére nagy hatást gyakorló, további kutatásokat megalapozó újabb eredményeket érjenek el projektjük magyar fogadóintézményben történő megvalósításával, és azokat a legnagyobb láthatóságot jelentő tudományos fórumokon mutassák be.

 

A „Jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása” (KH_17) című felhívásra olyan magyarországi kutatóhellyel rendelkező kutatók és kutatócsoportjaik pályázhatnak, akik 2014. január 1. után tettek közzé olyan eredeti kutatási eredményeket, amellyel a szakterület felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül.

 

Az igényelhető támogatás mértéke projektenként legfeljebb 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás maximális intenzitása 100%. A projekt futamideje kötelezően 24 hónap.

 

Beadási határidő: 2017. augusztus 31.
Az első döntési szakaszban azok a pályázatok fogadhatók be, amelyek 2017. március 9. 17:00 óráig elektronikus úton benyújtásra kerültek.

 

A pályázati felhívás és a felhívással kapcsolatos további információk elérhetőek az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján.

 

 

Forrás: nkfih.gov.hu