Kutatás és innováció a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem kiemelt fejlesztési területein működő kutatócsoportok rövid ismertetése a http://tudasterkep.unideb.hu weboldalon található meg, ahol tudományterületek szerint lehet keresni a kutatócsoportok között.

A Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ fontos feladata a vállalkozások és az egyetemi kutatók közötti kapcsolat megteremtése és fenntartása. Amennyiben egyetemi partnert szeretne találni a vállalkozása által tervezett kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységhez, illetve kérdése van az egyetemi kutatásokkal kapcsolatosan, kérjük keresse munkatársainkat bizalommal.

A Debreceni Egyetemen az ipari együttműködések szempontjából kiemelt, stratégiai kutatási ágazatok közé tartoznak az egészségiparhoz kötődő területek, az élelmiszerek fejlesztése és agrárkutatások, illetve az informatika és elektronika területén végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység.

A fenti kutatási területekhez kapcsolódó stratégiai együttműködésekről és klaszterekről erre a linkre kattintva található bővebb információ.

A Debreceni Egyetem különös hangsúlyt fektet a hallgatók bevonására a kutatásfejlesztési tevékenységbe, így évről évre számos tudományos értekezés születik a hallgatók tollából az Egyetemen folyó kutatási eredményekről. A hallgatóink szakmai kompetenciáit ide kattintva ismerheti meg.

A kutatási térkép és a kompetencia térkép a TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0004 "Tudás-Park kialakítása Debrecenben a Gyógyszeripar, az Élelmiszeripar és az Informatika és elektronika kiemelt területén" című projekt keretében készült.