2024/25-ös tanév

Ismerősen cseng a Szilícium-völgy? Tudtad, hogy az ott lévő nagy techcégek is egykoron kisvállalkozások voltak? Esetleg neked is lenne egy jó vállalkozásötleted? Ha igen, akkor vedd fel a Hungarian Startup University Programot (HSUP) a Neptunban, ahol megismerheted a startupok világát és saját ötleteidet is fejlesztheted!
A 2024/2025-ös tanévben ismét meghirdeti a Debreceni Egyetem a Hungarian Startup University Programot (HSUP), amely idén először angol nyelven lesz elérhető. A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerkedhessenek a startup ökoszisztémával, egyben erősítse az egyetemisták vállalkozói szemléletét is.

Neptunos elérhetőség a Debreceni Egyetemen:

Tantárgy kód: IOK_HSUP01_ENG
Zantárgy neve: HSUP I. Hungarian Startup University Program  
Kurzus kód 2024/25/1:  IOK_HSUP01_ENG-24OGY
 

 

 

A kétféléves e-learning kurzus első félévében (2 kredit) a résztvevők a startupok világába és az azok alapításához szükséges innovatív gondolkodásmódba kapnak betekintést. A második félévben (3 kredit) gyakorlati ismereteket szerezhetnek a cégalapításról, amelyeket – a kurzus többi témájához hasonlóan – az oktatók online elérhető interaktív gyakorlatokkal is kiegészítenek.

Az első félév a jegyet adó modulzáró tesztek mellett egy úgynevezett one pager benyújtásával zárul, amelyben egy egyoldalas dokumentumban kell összefoglalniuk a hallgatóknak a jövőbeni vállalkozásötletüket – ezen a második félévben mentorok irányításával dolgozhatnak a legpiacképesebbnek ítélt projektek ötletgazdái, és ehhez még ösztöndíjat is kapnak. 

 

Detailed Course Description
Modul Description (Autumn Semester and Spring Semester)
More about HSUP

 

 

A HSUP-t a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) koordinálja, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.
 

Frissítés dátuma: 2024.09.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.