UDeal – program új vállalkozás indítására

2023, szeptember 21 - 12:30
Saját vállalkozásban kamatoztatnád a tudásod? Segítünk eligazodni a vállalkozói lét útvesztőiben! Jelentkezz október 22-ig!

A Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja a Gazdaságtudományi Karral együtt alakította ki a UDeal elnevezésű, új vállalkozás indítására irányuló programját, melynek célja, hogy segítse a hallgatókat saját vállalkozási tevékenységük megalapozásában, és támogassa a piacra lépésüket.

Az egyetemisták a program első részében a vállalkozások alapításához, működtetéséhez szükséges kompetenciákat szerezhetik meg. A résztvevők csapatban együttműködve tanulhatnak akár saját ötleteik fejlesztésén keresztül, gyakorlati feladatokra épülő workshopsorozat keretében sajátíthatják el a vállalkozások elindításához szükséges ismereteket. A második szakaszban üzleti terv kidolgozásával a vállalkozás elindításának előkészítésében segítenek az egyetem trénerei és a piacon már sikeres cégektől érkező mentorok, hogy a harmadik szakaszban megtörténhessen a hallgatók ötleteiből a piacra lépés, a valós üzleti tevékenység.

„Olyan hallgatókat várunk a programba, akik vállalkozási ötlettel vagy anélkül, de valós társadalmi, környezeti, vállalati kihívásokra reagálva szeretnének egy új céget létrehozni. Az ötletfejlesztés során nem a hagyományos képzési struktúrában dolgoznak a hallgatók, hanem interaktív módon, csapatmunkában és esetgyakorlatokon keresztül történik az alapvető vállalkozói ismeretek elsajátítása és azok alkalmazása” – tájékoztatott Jutkusz Lilla, az Innovációs Ökoszisztéma Központ igazgatója.

Egyéni jelentkezés saját vállalkozásötlettel vagy anélkül is történhet, csapatban viszont mindenképp szükséges egy ötletet bemutatni.

A szervezők a program céljának, valamint módszertanának megismerése és megértése, a csapatmunkában való részvétel kipróbálása érdekében módszertani „ízelítő workshopot” rendeznek október 20-án (regisztrálni ezen a linken lehet:  https://forms.gle/G4HK7txDwddaGuH39).

A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

Jelentkezés október 22-ig itt indítható.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tisztázó kérdéseidet október 19-ig küldd el számunkra a címre, mert az azt követően beérkezőket már nem áll módunkban megválaszolni.

Ha egy olyan csapathoz csatlakoznál, ahol az újszerű megoldások állnak a középpontban, akkor pályázz a stUDinnovate Programba, még október 24-ig jelentkezhetsz.

 

A projekt az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg. 

Projekt címe: Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése a Debreceni Egyetemen

Projekt azonosítója: RRF-2.1.2-21-2022-00003

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.