Fiatal kutatói Proof of Concept

Innovációs Ötletpályázat fiatal kutatóknak

A Debreceni Egyetem új, fiatal kutatóknak szóló Proof of Concept programot (FKPoC) indít, melynek keretében legfeljebb 6 millió Ft támogatás nyerhető el innovatív ötletek megvalósítására.

Az FKPoC program támogatást nyújt a fiatal kutatók számára az innovatív ötleteik technikai és piaci validálására, valamint lehetőséget biztosít a vállalkozói szemléletmód megerősítésére a szinergikusan futó programok keretében elérhető kompetenciafejlesztési, szemléletformálási alkalmakon keresztül.

Az FKPoC programra PhD-hallgatók, valamint olyan fiatal kutatók jelentkezését várjuk, akik doktori fokozatukat 7 évnél nem régebben szerezték meg és nem minősülnek kutatócsoport-vezetőnek.

A fiatal kutatók bevonása a programba hozzájárul az egyetem harmadik missziós tevékenységének fejlesztéséhez: új típusú lehetőséget teremt az egyetem és az ipar közötti kapcsolatok erősítésére és a tudástranszfer új területekre történő kiterjesztésére. A program hozzájárul a tudás- és technológiatranszferbe bevonható témakörök, projektek bővítéséhez.

 

A program közvetlen céljai:

  • A hagyományos oktatás és kutatás útján elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazása iránt érdeklődő fiatalok számára lehetőség megteremtése prototípusok fejlesztésére
  • A fiatal kutatók szakmai életpályájának megalapozása a vállalkozói gondolkodásmód és kapcsolódó ismeretek elmélyítésével
  • Az innovatív ötletek üzleti hasznosítás irányába történő előmozdítása

A támogatott projektek a fiatal kutatók innovatív ötleteinek tesztelésére, prototípusok előállítására, a piaci potenciál vizsgálatára és a piaci hasznosítást és a piacra történő belépést előmozdító egyéb, független tevékenységekre terjednek ki. A cél olyan innovatív ötletek kezdeti finanszírozása, amelyek esélyesek további támogatás bevonzására külső felek részéről.

Az FKPoC programból nem támogatható alapkutatás vagy más, hosszabb időtartamú tudományos, szakmai kutatás, illetve a támogatás nem használható fel átmeneti finanszírozásra a pályázó státuszának meghosszabbítására.

A programra történő jelentkezés lezárult. 

A programról további információ a pályázati felhívásban és útmutatóban található. 

 

A benyújtott dokumentumokat és abban foglalt információkat a Debreceni Egyetem titokban tartja, azokat a csapat előzetes jóváhagyása nélkül harmadik féllel nem közli, kivéve a pályázatokat elbíráló zsűri tagjait.

 

Kapcsolat: 

Kapás Kitti, FKPoC programmenedzser

e-mail: 

telefonszám: +36 30 205 8309

 

Letölthető dokumentumok: 

A program az EFOP-3.6.1-16, „Debrecen Venture Catapult Program” konstrukció keretében valósul meg.

Frissítés dátuma: 2021.12.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.