Szerzői művek

Mit véd a szerzői jog?

Szerzői jogi védelem alatt a szerzői alkotások állnak. Szerzői alkotásnak minősül az irodalom, a tudomány vagy a művészet körébe eső, rendszerint valamilyen formában rögzített egyéni, eredeti gondolat, így különösen az irodalmi mű, a nyilvánosan tartott beszéd, a szoftver, a színmű, zenés színmű, filmalkotás, fotóművészeti alkotás, a térképmű, az építészeti alkotás, az iparművészeti alkotás, a tudományos cikk, stb. A szerzői jogról szóló törvény a leggyakrabban előforduló műtípusokat említi meg, azonban a felsorolás nem taxatív jellegű. A szerzői jogi védelem minden, a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellegű műre kiterjed.

 

Mit kell tudni a felhasználási szerződésekről?

A felhasználási szerződések alapvető célja, rendeltetése az, hogy a jogosult engedélyt adjon műve, teljesítménye felhasználására meghatározott díjazás fejében. A vagyoni jogokat átengedni nem lehet, így felhasználási szerződés útján lehetséges a mű gazdasági vagy egyéb célú hasznosítása.

Szerzői jogi kérdésekkel, kérjük, forduljon a Technológiatranszfer Központ alábbi munkatársához

Frissítés dátuma: 2020.01.21.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.