Iparjogvédelem és Innovációmenedzsment

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által biztosított tananyaggal és keretrendszerben a Debreceni Egyetem Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ Iparjogvédelem és innovációmenedzsment elnevezésű szabadon választható tárgyat hirdet a Debreceni Egyetem hallgatói részére.

A kurzus során a hallgatók megismerkedhetnek a különböző iparjogvédelmi oltalmi formákkal (szabadalom, használati minta, védjegy, formatervezési minta, földrajzi árujelző) és bepillantást nyerhetnek az innovációmenedzsment rendszerébe.

A tananyag első részében röviden ismertetjük az oltalomszerzés hasznát és jelentőségét. A hallgatók megtudhatják, hogy milyen lépések során szerezhetnek hazai, vagy nemzetközi oltalmat, hol és hogyan tudnak korábbi jogokra kutatni. Az első tananyagrész végén információkat találhatnak arról, hogy mi képezheti szerzői jogi védelem tárgyát, valamint hogy mi tartozik a szerzői művek szabad felhasználásának körébe. Megismerkedhetnek az egyes műtípusok (pl.: szoftverek, filmalkotások) sajátos felhasználási szabályaival.

Az első rész végén a hallgatók kutatási gyakorlaton vesznek részt.

A második tananyagrészben áttekinthetik az ötlettől a megvalósulásig terjedő innovációs folyamatot, valamint az innovációs stratégia különböző aspektusait. Bemutatásra kerül a hazai innovációs rendszer, valamint az innovációs projektek finanszírozhatósága, gazdasági elemzésének kérdései. Az innovációmenedzsment témakör végén az innovatív cégek és a projektvezetés mesterfogásairól található összefoglaló.

Figyelem! A felhasználói fiókokat a Neptunos jelentkezés alapján mi hozzuk létre!

Frissítés dátuma: 2019.03.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.