K+F+I együttműködés az egyetemmel

Az egyetemek és a gazdaság szereplői közötti szorosabb kapcsolat kulcsszerepet játszik a tudásalapú társadalmat lendületbe hozó ötletek elterjedésének és felhasználásának elősegítésében, valamint a versenyképesség és az életszínvonal növelésében. A társadalom akkor képes a legtöbbet profitálni az egyetemen létrehozott új kutatási eredményekből, ha azok társadalmi-gazdasági értéke tudatosan kiaknázásra kerül. A privát- és a közszféra között létrejövő, megfelelően koordinált kutatási együttműködés mindenki számára előnyös: a stratégiai szinten kialakított együttműködések lehetőséget nyújtanak új innovatív termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez, értéket teremtve a kutatásfejlesztésbe és innovációba történő állami és privát befektetéseken keresztül.

A Debreceni Egyetem kiemelt feladatának tekinti a régió vállalkozásaival történő együttműködést, ezért arra törekszünk, hogy az innovatív vállalkozások megtalálják a kapcsolódási pontot az egyetemi kutatásokhoz és hosszú távú együttműködések alakuljanak ki, melyek kézzel fogható eredményt hoznak a társadalom tagjai számára is.

A Technológia- és Tudástranszfer Központ (TTI) fontos feladata a vállalkozások és az egyetemi kutatók közötti kapcsolat megteremtése és fenntartása. Amennyiben egyetemi partnert szeretne találni a vállalkozása által tervezett kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységhez, illetve bármilyen kérdése van az egyetemi kutatásokkal kapcsolatosan, kérjük, keresse munkatársainkat.

Az egyetemen kialakított gyakorlat értelmében a külső partnerekkel végzett kutatási tevékenységet minden esetben írásbeli szerződésben rögzítjük. A Debreceni Egyetemen a felelős és tartós együttműködések kialakításának fontos alaptényezője a partnerek kölcsönös egyetértése és egymás iránti tisztelete, melynek a közösen kialakított szerződéses feltételekben is tükröződnie kell. A kutatási szerződések előkészítése és véleményezése, illetve a kutatók és a vállalkozások közötti egyeztetések koordinálása a TTI feladata. Kutatási szerződéssel kapcsolatos kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

A kutatási szerződésekről, annak egyes típusairól a linkre kattintva található bővebb információ.

Az egyetem és a vállalkozások kutatási és innovációs együttműködését támogató hazai és uniós (Horizon 2020) pályázati források elérhetőségéről a linkekere kattintva találhat bővebb információt.

Gyakran ismételt kérdések

Frissítés dátuma: 2019.03.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.