Hack 4 Cure Hackathon

 

 

 

A Semmelweis Egyetem szervezésében Hack 4 Cure címmel egészségügyi fókuszú Hackathont rendeznek november 30-án és december 1-jén Budapesten az EIT Healthcare projekt keretében, melynek konzorciumi partnere a Debreceni Egyetem is.

A Hack 4 Cure hackathon célja, hogy az egészségügy kihívásaira új megoldásokat találjon, legyen az adatkezelés, diagnosztika, betegellátás vagy az egészségügyi rendszerek hatékonyságának növelése. Olyan innovatív megoldások létrejöttét ösztönözzük, melyek segíthetik nemcsak az orvosok munkáját, de az egészségügyi szektor hatékonyságát is. Az új ötletek katalizátorként szolgálhatnak a technológia és az egészségügy, vagy akár további tudományterületek találkozásában, mélyíthetik a digitalizáció, az adatvezérelt megoldások és a mesterséges intelligencia szerepét az egészségügyi innovációs ökoszisztémában.

A hackathon egy olyan speciális, intenzív innovációs verseny, ahol kreatív együttműködés és gyors problémamegoldás zajlik egy meghatározott időtartam alatt. A résztvevők 3-4 fős csapatokban dolgoznak, hogy a felvetett problémákra újszerű, modern megoldásokat találjanak. Az időszűke, a nyomás és a korlátozott erőforrások miatt a résztvevőknek gyorsan és hatékonyan kell együttműködniük annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el.

Milyen challengek várhatók?

A rendezvény a digitalizáció, az adathasználat és a mesterséges intelligencia témakörök köré csoportosul. Bármilyen digitális, adatvezérelt, vagy MI-megoldás jöhet, mely akár egy már létező platformhoz vagy annak adataihoz kapcsolódó újítás, vagy csak egyszerűen egy olyan ötlet, mely megkönnyíti az egészségügyi személyzet munkáját, vagy a betegek életét.

A résztvevők 3-4 fős csapatokban fognak dolgozni. A kezdeti előadásokat követően a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésre, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A pénteki nap délutánján minden csapatnak egy rövid (3 perces, magyar nyelvű) pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, ezt követően pedig eredményhirdetésre kerül sor.

 

Időpont: 2023. november 30. (csütörtök) és december 1. (péntek) 

Helyszín: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2. (SE EMK épülete)

 

Kiket várunk?

Diákok, PHD hallgatók, fiatal kutatók, rezidensek jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről. 

Két külön versenyt szervezünk:

  • Előre összeállt csapatok 
  • Egyéni jelentkezők közül összeállított csapatok versenye

Jelentkezési határidő: 2023. november 28. 17:00 óra

A Debreceni Egyetem jelentkezőinek is szállást biztosítanak korlátozott számban a szervezők, kérjük, hogy az címen jelezzék, hogy a szervezőknek továbbítani tudjuk.

JELENTKEZÉS

VERSENYSZABÁLYZAT

Frissítés dátuma: 2023.11.22.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.