DIGIVITALITY

 

A nemzetközi együttműködésben megvalósuló DIGIVITALITY projekt - felismerve a digitális egészségügyi innovációk fontosságát - az egészségügyi ökoszisztéma kulcsszereplői között teremtene szorosabb kollaborációt, amely start-up vállalkozásokat, egészségtechnológiai vállalatokat, egyetemeket, kórházakat és innovációs központokat is magába foglal. A projekt különböző innovatív fejlesztések piacosítását és validálását gyorsítaná meg.

 

 

Az egészségügyi fejlesztésben érdekelt vállalatokat és intézményeket összekötő DIGIVITALITY-hoz a Debreceni Egyetem is csatlakozott, a hazai felsőoktatási intézmények közül még a Semmelweis Egyetem vesz részt a 2023 júliusában indult projektben, amely 2025 decemberéig tart.

A kezdeményezés a Németországból indult DIGA, azaz Digital Health Applications ( Digitális Egészségügyi Applikációk) néven, hogy a különböző egészségügyi applikációkat minél több egészségügyi intézmény használhassa a hétköznapokban. A DIGIVITALITY központja a cseh DEX Innovációs Központban található, a projektben immár 6 közép-európai ország és 13 szervezet dolgozik együtt.

A DEX egy magán innovációs központ, amely arra törekszik, hogy a digitális innováció és kutatás révén pozitív hatást gyakoroljon a társadalomra: innovatív projekteket, termékeket, start-upokat és oktatási projekteket támogat különböző területeken, például az energia, az egészségügy és az információtechnológia területén. A DEX Innovációs Központot 2012-ben alapították a csehországi Liberecben, együttműködik vezető európai hálózatokkal, mint például az EIT InnoEnergy és az EIT Health.

Az együttműködésben részt vevő országok és intézmények képviselői Prágában tartották kick-off meetingjüket, a projekt első eredményei pedig 2024-re várhatóak.

 

 

A DIGIVITALITY facebook oldala itt érhető el.

 

 

Frissítés dátuma: 2023.12.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.