UD-IMPACT Innovációs Program

A programról röviden:

Az új és innovatív egyetemi kutatási eredmények gyakran nem jutnak el a piacra lépéshez szükséges fejlesztési mérföldkövekig és nem képesek áthidalni a kutatás és a hasznosítás között tapasztalható rést (halál völgye, „commercialization gap”). Az egyetemen folyó innovációs tevékenység támogatása céljából a Debreceni Egyetem létrehozta az Innovációs Alapot, melynek felhasználásával elindította az „Proof of Concept” programot az egyetemen keletkezett technológiák piaci hasznosításának elősegítése érdekében.

A korábbi „Proof of Concept” program neve 2021-től UD-IMPACT program (a továbbiakban: Program), mely a korábbiakhoz képest kibővített skálán teszi lehetővé az ötletek és kutatási eredmények továbbfejlesztésének támogatását. Az új név a program fő célját tükrözi: az egyetemen létrejövő kutatási eredmények hasznosulásának elősegítésén keresztül hozzájárulni a társadalmi jólét növeléséhez és a gazdaság fejlődéséhez.

A Program konkrét célja felgyorsítani a Debreceni Egyetemen keletkező kutatási eredmények hasznosítási lehetőségeinek feltérképezését, a hasznosítási útvonalterv előkészítését és a hasznosítási folyamatot, hogy azok újabb mérföldköveket érjenek el a termék- vagy szolgáltatásfejlesztés és tesztelés területén. A program megvalósításával a fejlesztésben rejlő kockázat csökken, ezáltal az egyetemi technológiák vonzóvá válnak piaci szereplők számára.

A Program hozzájárul az új, innovációs szempontból eddig kiaknázatlan kutatási témák azonosításához és ezáltal lehetővé teszi, hogy az Innovációs Ökoszisztéma Központ innováció-menedzsment szolgáltatásokkal segítse a kutatókat a találmányaik piaci hasznosításában.

Az UD-IMPACT program hozzájárul továbbá a kutatói utánpótlás biztosításához az innovatív hallgatói ötletek megvalósításának támogatásán és a hallgatók innovációs szemléletformálásán keresztül.

A program részletes leírása ide kattintva tölthető le.

 

Az UD-IMPACT program jelenleg az alábbi négy alprogramból áll.

 

Bővebb információ az alprogramokról illetve a kapcsolattartókról az egyes alprogramokhoz tartozó menüpontokban található. 

 

Letölthető dokumentumok:

 

 

Frissítés dátuma: 2023.09.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.