Hallgatói Innovációs Ötletfejlesztési Program

iDEa│bUDs Innovációs Ötletfejlesztési Program

 

For international students: you can find the english version here.

 

Akár 6 millió Ft támogatást nyújtunk hallgatói csapatok részére prototípus-fejlesztésre és innovatív ötleteik piaci validálására!

Ha van egy új, innovatív ötleted, melyet szeretnél kipróbálni, tesztelni, megvalósítani, megépíteni vagy tovább fejleszteni, akkor ez a program Neked szól!

 

Nyílt nap:

A programmal kapcsolatban május 10-én 12.00 órától nyílt napot tartunk a Debreceni Egyetem Innovációs Központjában (Vezér utca 37., a Telekom és a ThyssenKrupp előtti új épület), ahol nemcsak felteheted kérdéseidet a jelentkezés menetéről, de megismerheted az egyetem új, Makerspace hallgatói innovációs laborjának eszközeit is.

Regisztrálni az eseményre ezen a linken szükséges.

 

A Program támogatást nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói számára:

 • az innovatív ötleteik továbbfejlesztésére és alátámasztottságának megerősítésére, illetve
 • kompetenciafejlesztési, szemléletformálási alkalmakon keresztül az ötletek validálására, valamint a vállalkozói szemléletmód megerősítésére.

 

A Támogatott kizárólag a Projekt megvalósítására használhatja fel a támogatást a támogatási megállapodás mellékletét képező költségvetés alapján. A program korai fázisú projekteket támogat, ezért a pénzügyi támogatás nem használható fel a piacralépést közvetlenül segítő tevékenységekre. A támogatás nem használható fel továbbá többek között az alábbi célokra, tevékenységekre:

 1. Személyi juttatás (beleértve a bért és a megbízási díjat), kivéve alapos indok alapján, amennyiben a Projekt más módon nem valósítható meg az adott körülmények között;
 2. Informatikai és irodai eszközök beszerzése (pl. laptop, mobiltelefon, monitor, nyomtató és egyéb irodatechnikai eszközök, bútorok, szoftverek);
 3. Applikáció és egyéb szoftver fejlesztése, beleértve a honlap-fejlesztést;
 4. Cégalapítás költségei, jogi tanácsadás, ügyvédi költségek, könyvelői szolgáltatások;
 5. Irodabérleti díj, egyéb bérleti díjak;
 6. Iparjogvédelmi költségek, domain vásárlás;
 7. Banki és biztosítási költségek,
 8. Tőkefinanszírozás;
 9. Marketing-célú tevékenység;
 10. Utazási költségek (kivéve alapos indok alapján);
 11. Az Egyetem általános működési költségeire;
 12. Az Egyetemen folyó kutatáshoz kapcsolódó alap-infrastruktúra működési költségeire;
 13. Bármely tevékenység, amely nem közvetlenül a Projekt megvalósítását és az ötlet validálását célozza.
 

Pályázók köre:

A Debreceni Egyetemmel Bsc, MSc, osztatlan képzés és PhD képzés keretében aktív hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, hallgatói csapatok. (Részletek a Pályázati felhívás-ban)

 

Támogatás összege:

Minimum 500.000 Ft, maximum 6.000.000 Ft értékű támogatás projektenként, mely összeg tartalmazza a hallgatók részére kifizetendő ösztöndíjakat. A felhasználás részletes szabályai a pályázati útmutatóban találhatóak.

 

Projekt időtartama:

A projektek megkezdésének legkésőbbi időpontja: 2023. június 1.

A projekt időtartama legfeljebb 6 hónap

 

Jelentkezés menete:

A pályázati felhívás részét képező jelentkezési űrlapot és a kiadott útmutató alapján összeállított projekttervet a email címre kell beküldeni.

 

A jelentkezés határideje: 2023. április 26. és május 15.

 

A jelentkezési időszak kezdete: 2023. április 5.

 

Elbírálás:

Egy előértékelési folyamatot követően a kiválasztott csapatoknak május 23-án a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központjában pitchelniük kell az ötleteiket a zsűri előtt.

 

A csapatok által benyújtott összes dokumentumot és adatot a Debreceni Egyetem titokban tartja, azokat a csapat előzetes jóváhagyása nélkül harmadik féllel nem közli, kivéve a pályázatokat elbíráló zsűri tagjait.

 

Kapcsolat:

Papp Réka Brigitta, programmenedzser

e-mail:

telefonszám: +36 30 205 8309

 

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás

Jelentkezési űrlap

Adatkezelési tájékoztató

Útmutató

(A Pályázati útmutató néhány napon belül válik elérhetővé.)

 

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázati kiírás és annak dokumentumai esetén a pályázat kiírója a változtatás jogát fenntartja. Kérem, kövessék figyelemmel a honlapon megjelent közleményeket.

A Debreceni Egyetem iDEa│bUDs Innovációs Ötletfejlesztési Program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati konstrukció keretében támogatott projekt finanszírozásával jött létre. A program lebonyolítását az Egyetemen belül az Innovációs Ökoszisztéma Központ koordinálja.

 

Frissítés dátuma: 2023.09.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.