Hallgatói Innovációs Ötletpályázat

Hallgatói Proof of Concept program

A HPoC program támogatást nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói számára az innovatív ötletek technológiai, illetve piaci validálására. valamint a vállalkozói szemléletmód megerősítéséhez a HPoC program keretében, illetve szinergikusan futó programok keretében elérhető kompetenciafejlesztési, szemléletformálási alkalmakon keresztül.

A hallgatók bevonása a HPoC programba hozzájárul az egyetem harmadik missziós tevékenységének fejlesztéséhez: új típusú lehetőséget teremt az egyetem és az ipar közötti kapcsolatok erősítésére és a tudástranszfer új területekre történő kiterjesztésére.

A program közvetlen céljai:

  • A hagyományos oktatás útján elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazása iránt érdeklődő hallgatók számára lehetőség megteremtése prototípusok fejlesztésére és ötleteik piaci validálására;

  • A hallgatók szakmai életpályájának megalapozása a vállalkozói gondolkodásmód és kapcsolódó ismeretek elmélyítésével;

  • Az innovatív hallgatói ötletek üzleti hasznosítás irányába történő előmozdítása.

A támogatott projektek alapvetően a hallgatói ötletek tesztelésére, prototípusok előállítására, technológiai fejlesztésre, a piaci potenciál vizsgálatára és a piaci hasznosítást előmozdító egyéb tevékenységekre terjednek ki.

A pályázatok elbírálása a beérkezés sorrendjében folyamatosan zajlik és a keretösszeg kimerüléséig tart.

A jelentkezési időszak kezdete: 2022. június 15.

A csapatok által benyújtott összes dokumentumot és adatot a Debreceni Egyetem titokban tartja, azokat a csapat előzetes jóváhagyása nélkül harmadik féllel nem közli, kivéve a pályázatokat elbíráló zsűri tagjait.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Proof of Concept (HPoC) program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati konstrukció keretében támogatott projekt finanszírozásával jött létre. A program lebonyolítását az Egyetemen belül az Innovációs Ökoszisztéma Központ koordinálja.

 

 

Kapcsolat: 

Kiss Alexandra, HPoC programmenedzser

e-mail: kiss.alexandra@unideb.hu

telefonszám: +36 30 205 8309

Letölthető dokumentumok: hamarosan

Frissítés dátuma: 2023.09.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.