PATLIB Központ

Mi a PATLIB Központ?

A Debreceni Egyetemen működő Patlib Központ a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) kihelyezett szellemitulajdon-védelmi információs pontja, amely az Európai Szabadalmi Egyezményhez csatlakozott tagállamokban létesített hálózat része. A PATLIB Központ a Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központban található, ahol közép- és felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítéssel rendelkező szakemberek nyújtanak tájékoztatást az érdeklődők számára.

A PATLIB Központ szolgáltatásai

  • Szakértő tájékoztatás a szellemitulajdon-védelemről kutatóknak, feltalálóknak, innovatív vállalkozásoknak
  • Hatékony segítség a találmányok szabadalmaztatásában, az új megoldások eredményes védelmében
  • Hozzáférés iparjogvédelmi adatbázisokhoz, segítség a kereséshez
  • Tanácsadás a szellemi termékek hasznosításával, licencia-szerződésekkel kapcsolatban

Központunkban megtalálhatóak a SZNTH által kiadott tájékoztató füzetek és szakkönyvek.

A PATLIB Központ szolgáltatásait bárki igénybe veheti. A szolgáltatás ingyenes és a szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos információk nyújtására terjed ki.

A PATLIB Központ elérhetősége

  • Debreceni Egyetem Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ
  • 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 82., 9. emelet
  • Telefon: +36 52 518 640
  • E-mail:

Látogatását várják Dr. Bene Tamás és Kapás Kitti, a PATLIB Központ munkatársai. Kérjük, lehetőség szerint szíveskedjen előzetesen időpontot egyeztetni a fenti telefonszámon.

A PATLIB Központ működését a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatja. A Hivatal honlapján további fontos információk érhetők el a szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatosan.

Frissítés dátuma: 2020.01.21.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.