IPARJOG_12-1-2013-0110 - Európai szabadalmi oltalom szerzése növényi hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő készítményre
Futamidő: 2013.01.01. – 2014.12.31.
A projekt célja végleges európai szabadalmi oltalom megszerzése volt, melyet a korábban benyújtott PCT nemzetközi szabadalmi bejelentésünk regionális fázisaként indítottunk.
A Debreceni Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan eljárást, amivel növényi csírából pepszin és tripszin rezisztens hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő kapszula készíthető. A készítmény fogyasztása olyan személyek számára lenne hasznos, akiknél az emésztőnedvek hisztamináz tartalma csökkent, és ezért a hisztaminban gazdag táplálékok (pl. sajtok, vörösbor) fogyasztása emésztési zavarokat okoz. Emellett a készítménynek étvágycsökkentő és – tartós fogyasztás mellett – testsúlycsökkentő hatása is van.
A projekt során benyújtásra került egy európai regionális szabadalmi bejelentés az Európai Szabadalmi Hivatalhoz. A projekt támogatásnak köszönhetően az európai szabadalmi bejelentés ügyvitelét szakszerűen elláttuk, melynek következtében az Európai Szabadalmi Hivatal az európai szabadalmi oltalom megadásáról döntött.
Frissítés dátuma: 2018.06.26.