IPARJOG_12-1-2013-0110 - Európai szabadalmi oltalom szerzése növényi hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő készítményre

Futamidő: 2013.01.01. – 2014.12.31.

A projekt célja végleges európai szabadalmi oltalom megszerzése volt, melyet a korábban benyújtott PCT nemzetközi szabadalmi bejelentésünk regionális fázisaként indítottunk.

A Debreceni Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan eljárást, amivel növényi csírából pepszin és tripszin rezisztens hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő kapszula készíthető. A készítmény fogyasztása olyan személyek számára lenne hasznos, akiknél az emésztőnedvek hisztamináz tartalma csökkent, és ezért a hisztaminban gazdag táplálékok (pl. sajtok, vörösbor) fogyasztása emésztési zavarokat okoz. Emellett a készítménynek étvágycsökkentő és – tartós fogyasztás mellett – testsúlycsökkentő hatása is van.

A projekt során benyújtásra került egy európai regionális szabadalmi bejelentés az Európai Szabadalmi Hivatalhoz. A projekt támogatásnak köszönhetően az európai szabadalmi bejelentés ügyvitelét szakszerűen elláttuk, melynek következtében az Európai Szabadalmi Hivatal az európai szabadalmi oltalom megadásáról döntött.

 

 

 

 

 

 

Frissítés dátuma: 2018.06.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.