Szellemi Tulajdon világnapja

2021, április 15 - 09:00
Április 26. a Szellemi Tulajdon világnapja.

Április 26. a Szellemi Tulajdon világnapja. Ehhez kapcsolódóan az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2001 óta szervez programokat, melyhez a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) idén is csatlakozik, ezúttal egy online követhető konferencia keretében.

Az idei esemény fő üzenete: „Piacra visszük az ötleteit”.

2021-ben, amikor a gazdaság helyreállítása sürgető, a szellemi tulajdon világnapján fontos rávilágítani a kkv-k nélkülözhetetlen gazdasági szerepére és arra, hogy ezen vállalkozásoknak miként célszerű használniuk a szellemi tulajdonjogokat ahhoz, hogy erősebbé, versenyképesebbé és ellenállóbbá váljanak. Az idei Szellemi Tulajdon Világnapja kitűnő alkalom arra, hogy megismerjük a szellemi tulajdoni rendszer eszközeit – a védjegyeket, az ipari mintákat, a szerzői jogot, a szabadalmakat, az üzleti titkot, a földrajzi árujelzőket stb. Ezek mind segítségére lehetnek azoknak, akik ötletüket a piacra szeretnék vinni.

Az idei világnaphoz az  SZTNH online, bárki számára ingyenesen követhető konferenciával csatlakozik. Az eseményen többek között köszöntőt mond Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke, illetve előadások hangzanak el a szellemi alkotások számszerűsíthetőségéről, a kkv-k akvizíciós lehetőségeiről, a szellemitulajdon-védelem hasznosságáról, a startupok versenyjogairól, de többet megtudhatunk például a Nemzeti Filmintézet Filmio szolgáltatásáról is.

Letölthető dokumentumok: 

- Programterv

Bővebb információ az SZTNH oldalán található. 

Forrás: SZTNH


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.