Mesterséges intelligencia és IP

2020, március 12 - 15:00
A Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ március 11-én rendezte meg az innováció-menedzsment képzéssorozat ötödik modulját.

A Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ március 11-én szerdán 14 és 16 óra között rendezte meg az innováció-menedzsment képzéssorozat ötödik modulját, mely  szabadalmaztatás és a mesterséges intelligencia témakörét járta körbe szabadalmi ügyvivők segítségével, akik példákon keresztül mutatták be a jelenleg érvényes joggyakorlatokat. Az EFOP 3.6.1 projekt keretében megvalósuló "Debrecen Venture Catapult Program" céljai között szerepel az innovációs tudatosság növelése és a vállalkozói szemléletmód kialakítása az egyetem kutatói és hallgatói körében, melyhez ez az előadás is hozzájárul. 

Az eseményen három előadás hangzott el. Bene Tamás a KTTK központvezetője a kutatási eredmények hasznosításáról tartott rövid, bevezető előadását követően a  Danubia Szabadalmi- és Jogi irodától érkező két szabadalmi ügyvivő beszélt a mesterséges intelligencia vonatkozásáról a feltalálói, kutatói életben. Dr. Harangozó Gábor előadása során részletesen ismertette a mesterséges intelligencián alapuló találmányok szabadalmaztatási eljárása sorána alkalmazott joggyakorlatokat az európai és USA-beli vizsgáló hivataloknál, majd Beregszászi Patrícia beszélt arról, hogy a mesterséges intelligencia tekinthető-e szerzőnek és feltalálónak a különböző szellemi alkotások kapcsán. 


Az EFOP 361 projekt keretében megvalósuló innováció-menedzsment képzéssorozat korábbi moduljai:
1. A kutatási eredmények hasznosításában rejlő lehetőségek - Bene Tamás, DE KTTK (1,5 óra)
2. Szellemitulajdon-védelmi ismeretek - Bene Tamás, DE KTTK (1 óra)
3. Egyetem-ipar együttműködés - Bene Tamás, DE KTTK (0,5 óra)
4. Szabadalmaztatni nem kell félnetek, jó lesz – dr. Kompagne Hajnalka, Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.