Hallgatói POC 2020

A Debreceni Egyetem Hallgatói Proof of Concept (HPoC) program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati konstrukció keretében támogatott projekt finanszírozásával jött létre. A program lebonyolítását az Egyetemen belül az Innovációs Ökoszisztéma Központ koordinálja.

A HPoC program támogatást nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói számára az innovatív ötletek technológiai, illetve piaci validálására. valamint a vállalkozói szemléletmód megerősítéséhez a HPoC program keretében, illetve szinergikusan futó programok keretében elérhető kompetenciafejlesztési, szemléletformálási alkalmakon keresztül.

A hallgatók bevonása a HPoC programba hozzájárul az egyetem harmadik missziós tevékenységének fejlesztéséhez: új típusú lehetőséget teremt az egyetem és az ipar közötti kapcsolatok erősítésére és a tudástranszfer új területekre történő kiterjesztésére.

A program közvetlen céljai:

  • A hagyományos oktatás útján elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazása iránt érdeklődő hallgatók számára lehetőség megteremtése prototípusok fejlesztésére és ötleteik piaci validálására
  • A hallgatók szakmai életpályájának megalapozása a vállalkozói gondolkodásmód és kapcsolódó ismeretek elmélyítésével
  • Az innovatív hallgatói ötletek üzleti hasznosítás irányába történő előmozdítása

A támogatott projektek alapvetően a hallgatói ötletek tesztelésére, prototípusok előállítására, technológiai fejlesztésre, a piaci potenciál vizsgálatára és a piaci hasznosítást előmozdító egyéb tevékenységekre terjednek ki.

A programról további információ a pályázati felhívásban található. 

Letölthető dokumentumok: 

Frissítés dátuma: 2020.09.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.